Gå videre til innhold
Direkterute fra Stavanger til Rhodos fra 26. juni.
Direkterute fra Stavanger til Rhodos fra 26. juni.

Nyhet -

Norwegian med 19 millioner sommerseter

Med over 100 000 flyvninger, og plass til nesten 19 millioner passasjerer, blir det en hektisk sommer for Norwegian. Flyselskapet har også lansert hele 47 nye ruter for sommersesongen. Blant de mest populære nye destinasjonene troner Frankrike, Italia og Tyrkia øverst.

Årets sommerprogram for Norwegian har en ti prosent i kapasitetsøkning sammenlignet med 2023. Flyselskapet satser også tydelig i Danmark, med hele 17 nye ruter. Etterspørselen etter sommerreiser er fortsatt god. På å tross av høye renter og kostnader prioriterer Norwegian-kundene å reise i sommerferien.

– Vi har utvidet sommerprogrammet vårt med en rekke spennende destinasjoner. Spesielt ser vi i Norge at de nye rutene til Lyon og Istanbul fra Oslo, og Milano fra Stavanger, er populære. Nesten garantert sol og varme er stadig like populært. I tillegg vil jeg løfte frem satsningen i Danmark som svært viktig for oss i sommer. Det er deilig å være Norwegian i Danmark, og vi har en kraftig økning i kapasitet i det som er vårt nest største marked, forteller Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Totalt har Norwegian satt opp 47 nye ruter i løpet av sommeren, tolv av disse flys allerede fra april, 14 begynner nå i mai og hele 21 nye ruter begynner å flys i juni. Kapasiteten hos Norwegian er økt med 1,6 millioner seter for sommerprogrammet fra i fjor.

– Bookingtrenden ser bra ut for høysesongen. Vårt råd er at om du har spesifikke datoer du skal reise på, bør du bestille nå. Spesielt gjelder dette destinasjoner i Spania og Hellas, som fyller seg opp først. For sommerferien har vi også en hel rekke spennende destinasjoner i Italia som er gode alternativer, avslutter Maursund.

Nye ruter fra Norge i sommer

Fra Oslo lufthavn Gardermoen:
•Lakselv – åpnet 1. april
•Istanbul (Tyrkia) – åpnet 14. april
•Lyon (Frankrike) – åpnet 3. mai
•Basel (Sveits) – åpner 2. juni
•Milas/Bodrum (Tyrkia) – åpner 4. juni
•Wroclaw (Polen)– åpner 20. juni
•Zadar (Kroatia) – åpner 20. juni
•Montpellier (Frankrike)– åpner 22. juni

Fra Sandefjord lufthavn Torp
•Mallorca/Palma (Spania) – åpner 3. mai
•Barcelona (Spania) – åpner 18. mai

Fra Stavanger
•Milan/Bergamo (Italia) – åpner 18. mai
•Rhodos (Hellas) – åpner 26. juni

Fra Evenes
•Mallorca/Palma (Spania) – åpner 7. mai

Fra Bergen
•Edinburgh (Skottland) – åpner 20. juni

Her kan du lese mer om de mange nye rutene

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway