Gå videre til innhold
Julestemning i historiske omgivelser i Wien.
Julestemning i historiske omgivelser i Wien.

Nyhet -

Norwegian – Her er Europas fineste julemarkeder – og noen ukjente perler

Endelig er Europas julemarkeder bare en kort flytur unna. Ta deg et avbrekk fra elleville “to do”-lister i førjulstiden og oppdag Europas fineste storbyer pyntet til jul. Og kanskje lar du deg overraske av noen mindre kjente destinasjoner?

– Mange nordmenn har feriedager til gode mot slutten av året, og vi opplever fortsatt høy etterspørsel på våre utenlandsdestinasjoner for reiser i november og desember. Kanskje ikke så overraskende, for i denne perioden er det mange som ser frem til å oppleve førjulsstemning når Europas mange julemarkeder endelig er tilbake. Vi ser at spesielt langhelger er veldig populære, sier Magnus Thome Maursund, konserndirektør for nettverk, prising og planlegging i Norwegian.

Nyt juleklassikerne London og Wien

London er blant nordmenns aller kjæreste reisemål og førjulstiden er intet unntak. Med sine mange ulike julemarkeder, storslagne handlegater og et fantastisk uteliv er London en juleklassiker for mange. Blant de mest populære julemarkedene er ekstravagante Hyde Park Winter Wonderland og Leicester Square Christmas Market. For kunstinteresserte lokker julemarkedet på Tate Modern. Eller hva med en tur innom hippe Old Spitalfields Market som holder til en i av Londons eldste viktorianske markedshaller?

Julestemning i historiske omgivelser får du også i Wien. Julemarkedene i Østerrikes vakre hovedstad er blant Europas eldste og regnes som noen av de aller meste stemningsfulle. Her finnes alt fra tradisjonelt kunsthåndverk og julepynt til unike gaveideer og kulinariske spesialiteter som brente mandler, gløgg og rykende fersk julebakst.

Gdansk, Hamburg, Tallinn – Europas ukjente perler

Lyst å føle på magisk julestemning og oppdage noe helt nytt? Mindre enn en halvannentimes flytur fra Gardermoen finner du et knippe ukjente storbyperler med julemarkeder som er verdt sin reise.

Med sin eventyrlige atmosfære regnes julemarkedet i Gdansk som Polens vakreste. Havnebyen har fått sitt særpreg gjennom nærheten til Østersjøen og blitt en turistmagnet som lokker med gode mat- og kulturopplevelser, rimelig shopping og nærhet til vakre naturomgivelser.

Til tross for sin størrelse er Hamburg en grønn oase av vann og trær. Tysklands nest største by preges av rolige parker og kanaler, elegante nabolag, urbane utelivsstrøk og et rikt kulturliv; en allsidig destinasjon og perfekt sted for juleshopping og restaurantopplevelser. I førjulstiden lokker byen med et stort utvalg historiske julemarkeder, Winter Pride eller vintermarked ved Elbe-stranden og utsikt mot den røffe industrihavnen.

Estlands hovedstad Tallinn er en arkitektonisk perle, der tradisjonsrik bebyggelse møter moderne byutvikling. Byens vakre historiske bykjerne og kulturarv går tilbake til middelalderen. Kombinert med et sprudlende moderne byliv er Tallinn den perfekte destinasjonen for en langhelg. Dra på julemarked i romantiske omgivelser eller besøk det ikoniske Kalamaja-distriktet med sin unike trearkitektur, der hyggelige cafeer, barer og gallerier har tatt inntog i det tidligere industriområdet.

Tre tips for sikker og smart julehandel i utlandet

 • Betal alltid i lokal valuta
  Husk at det alltid er rimeligere å betale i lokal valuta, både i butikk og når du tar ut kontanter. Grunnen er at du ellers som regel får en betydelig dårligere vekslingskurs, noe lokale butikker og minibanker tjener på, men som vil koste deg unødvendige penger.
 • Betal med kredittkort
  Nå skal du dra kredittkortet. Unngå å bruke vanlig debetkort knyttet til din brukskonto. Med kredittkortet har du mulighet til å sjekke at beløpet er riktig før du betaler regningen til kredittkortselskapet. Skulle du bli utsatt for svindel, er det enklere å få pengene tilbake når du har betalt med kredittkort. Husk at det er lurt å ha med to betalingskort, som du oppbevarer adskilt fra hverandre, i tilfelle du skulle miste eller bli frastjålet ett av dem. Husk å betale hele regningen når du er hjemme igjen, da unngår du at det påløper høye utsettelsesrenter.
 • Tør å forhandle pris og sjekk taxfree-muligheter
  Skal du handle kostbare gaver til deg selv eller dine kjære, kan det lønne seg å få med en taxfree-deklarasjon. Siden Norge ikke er en del av EU, er det mulig å få merverdiavgiften tilbakebetalt. De aller fleste butikkene har slike ordninger. Se etter merkingen “Tax Free Shopping”.
  Handler du småting på julemarkeder, kan det være verdt å forhandle pris. Her kan du få gode tilbud dersom du kjøper mye på ett sted, eller går sammen med venner som handler på samme sted.

God tur!

Norwegian flyr direkte til mange populære destinasjoner i Europa, inkludert til London, Wien, Gdansk, Hamburg og Tallin.

Fra Oslo til London har vi daglige avganger, til Gdansk flyr vi fem ganger uken, til Hamburg fire ganger i uken, til Tallin fire ganger i uken og til Wien kan man reise to ganger i uken.

Her kan du søke og bestille billetter.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway