Gå videre til innhold
Norwegian har etablert selskap for bakketjenester på Oslo lufthavn Gardermoen

Nyhet -

Norwegian har etablert selskap for bakketjenester på Oslo lufthavn Gardermoen

150 nye medarbeidere hadde denne uken sin første arbeidsdag i Red Handling på Oslo lufthavn Gardermoen. Det nye selskapet håndterer fra nå av tjenester på bakken som kundene møter, slik som innsjekking, ombordstigning og ankomstservice.

– Oslo lufthavn er den flyplassen der vi har størst trafikk, og det er derfor hensiktsmessig å betjene disse viktige oppgavene selv. Dette styrker båndene på tvers av våre avdelinger, og vi er helt sikre på at denne endringen vil komme kundene til gode. I fortsettelsen vil vi levere førsteklasses kundeservice også i alle ledd av bakketjenestene, sier Adrian Dunne, driftsdirektør i Norwegian.

22. mars overtok Norwegian ansvaret for bakketjenestene og disse er samlet i Norwegian-selskapet Red Handling. Bakketjenestene er en samlebetegnelse for rollene som man blant annet finner ved innsjekking og ved gatene, og de ansatte håndterer for eksempel ombordstigning, bemanner ankomstservice og koordinerer tjenester som bagasjehåndtering. Det er i første omgang innsjekking, gate og ankomstservice som håndteres av Red Handling.

I perioden frem til etableringen har Norwegian arbeidet med selskapet som tidligere leverte disse tjenestene, og som et resultat av virksomhetsoverdragelsen har 100 ansatte har valgt å være med videre og er nå ansatt i Red Handling. Selskapet har invitert til rekrutteringsmesser på Gardermoen, i tillegg til å publisere tradisjonelle utlysninger. Totalt mottok Norwegian omkring 500 søknader til disse stillingene.

Åpningsdag for Red Handling på Oslo lufthavn Gardermoen
Jo Bratrud, Mikkel Lerskallen og Eva Nilsens første arbeidsdag i Red Handling på Oslo lufthavn Gardermoen


Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway