Gå videre til innhold
Foto: Norwegian/Kristian Vårvik.
Foto: Norwegian/Kristian Vårvik.

Nyhet -

Norwegian - Gode råd og tips til deg som skal fly hjem til jul 

Julen nærmer seg, og mange skal reise til fjern og nær for å besøke kjente og kjære. For at det skal bli en trygg og god reise for alle, er noen enkle forberedelser viktig. Her finner du noen tips og råd som bidrar til å gjøre reisen mer effektiv og behagelig. 

Før du reiser 

Håndbagasje. Billettypen din avgjør hvor mye bagasje du kan ta med, og det varierer fra en liten veske som kan plasseres under setet til å ha både veske og håndbagasje i bagasjehyllen. Hva som gjelder for deg, er godt opplyst i billettinformasjonen. Merk at det er egne regler blant annet for de som reiser med barn og spebarn, for de som har behov for medisinsk utstyr og for de som ønsker å ha med sitt musikkinstrument ombord. ID-papirer, medisiner, nøkler og verdigjenstander bør alltid oppbevares i håndbagasjen. Få med deg våre beste tips for håndbagasje i videoen lengere ned. 

Bagasje. Merk bagasjen godt utvendig, med navn og telefonnummer (husk landskode). Legg gjerne en lapp inne i bagasjen med kontaktinformasjon for sikkerhets skyld. Da vil det gå raskere å ettersende bagasjen dersom den skulle bli forsinket.  

Sjekk om du har inkludert bagasje. For å spare tid er det viktig å være sikker på om du har kjøpt plass til bagasjen du ønsker å ha med på reisen. Informasjon om dette finnes i dine reisedokumenter. Passasjerer som har kjøpt billetter direkte hos Norwegian kan enkelt legge til bagasje via våre nettsider, eller i Norwegian-appen. Har du kjøpt en flyreise med Norwegian hos et reisebyrå (utenom charter) må det ordnes manuelt på flyplassen.   

Sportsutstyr og spesialbagasje. Det er lett å ta med seg alt fra ski til golfutstyr, men sjekk at utstyret ditt er innenfor størrelse- og vektgrensene. Merk utstyret godt og pakk det inn i hard emballasje om mulig. Husk reisekvitteringen og ha den lett tilgjengelig. Husk at spesialbagasje må sjekkes inn og leveres i skranken minimum én time før avgang. 

Reisedokumenter. I Norwegian-appen har du god oversikt over alle reisedokumentene når du er på farten og med den kan du også sjekke inn, bestille mer bagasje, eller kjøpe Fast Track.  

Ha strøm på telefonen. Sørg for å ha nok strøm på telefonen eller nettbrettet ditt slik at du kan vise frem de dokumentene du behøver for å passere effektivt gjennom innsjekk, sikkerhetskontrollen og videre på reisen. Noen liker også ha med reisedokumenter i papirversjon.  

Her kan du lese mer om hvor mye bagasje som tillatt og hvordan bagasje kan beskyttes på reisen samt det å reise med medisinsk utstyr, dyr, eller med spesialbagasje. 

På flyplassen 

Oppmøte. Vær ute i god tid. Det er mange på reise i julen og det kan være travelt på flyplassen. Det betyr at tiden det tar å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen kan være lengre enn det man er vant med. 

Effektiv innsjekking. Den mest effektive innsjekkingen gjør du via Norwegian-appen eller ved bruk av selvbetjente innsjekkingsautomater på flyplassen og benytte bagasjeinnleveringen der dette er tilgjengelig. Norwegian åpner vanligvis for innsjekk 48 timer før avreise, og dette kan gjøres i Norwegian-appen.  

Bagasjeinnleveringstjenesten (Bag drop). Bag drop åpner vanligvis tidlig om morgenen og er åpent hele dagen. Ikke alle flyplasser tilbyr denne tjenesten, så sjekk med den flyplassen du skal reise fra for mer informasjon.  

Ombordstigning. På boardingkortet står det om du skal gå om bord i gruppe A, B eller C. Ved å følge anvisningen fra personalet bidrar du til at ombordstigningen blir så behagelig og rask som mulig. 

Velkommen om bord 

Reisende har ulike ønsker og behov, og de som jobber i luftfarten er opptatt av at hver og én får gode reiseopplevelser. Har du spørsmål om noe under flyturen, er det bare å ta kontakt kabinbesetningen.  

Det er mange på reise denne måneden. Noen reiser mye og er veldig rutinerte, mens andre sjelden tar fly eller kanskje er ute og reiser i luften for første gang. Vis litt ekstra hensyn til de rundt deg, så blir reisen hyggelig for alle sammen.  

Velkommen om bord og god jul!

Emner

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway