Gå videre til innhold
Foto: Norwegian/Kristian Vårvik.
Foto: Norwegian/Kristian Vårvik.

Nyhet -

Norwegian - Gode råd og tips til deg som skal fly hjem til jul 

Julen nærmer seg, og mange skal reise til fjern og nær for å besøke kjente og kjære. For at det skal bli en trygg og god reise for alle, er noen enkle forberedelser viktig. Her finner du noen tips og råd som bidrar til å gjøre reisen mer effektiv og behagelig. 

Før du reiser 

Håndbagasje. Billettypen din avgjør hvor mye bagasje du kan ta med, og det varierer fra en liten veske som kan plasseres under setet til å ha både veske og håndbagasje i bagasjehyllen. Hva som gjelder for deg, er godt opplyst i billettinformasjonen. Merk at det er egne regler blant annet for de som reiser med barn og spebarn, for de som har behov for medisinsk utstyr og for de som ønsker å ha med sitt musikkinstrument ombord. ID-papirer, medisiner, nøkler og verdigjenstander bør alltid oppbevares i håndbagasjen. Få med deg våre beste tips for håndbagasje i videoen lengere ned. 

Bagasje. Merk bagasjen godt utvendig, med navn og telefonnummer (husk landskode). Legg gjerne en lapp inne i bagasjen med kontaktinformasjon for sikkerhets skyld. Da vil det gå raskere å ettersende bagasjen dersom den skulle bli forsinket.  

Sjekk om du har inkludert bagasje. For å spare tid er det viktig å være sikker på om du har kjøpt plass til bagasjen du ønsker å ha med på reisen. Informasjon om dette finnes i dine reisedokumenter. Passasjerer som har kjøpt billetter direkte hos Norwegian kan enkelt legge til bagasje via våre nettsider, eller i Norwegian-appen. Har du kjøpt en flyreise med Norwegian hos et reisebyrå (utenom charter) må det ordnes manuelt på flyplassen.   

Sportsutstyr og spesialbagasje. Det er lett å ta med seg alt fra ski til golfutstyr, men sjekk at utstyret ditt er innenfor størrelse- og vektgrensene. Merk utstyret godt og pakk det inn i hard emballasje om mulig. Husk reisekvitteringen og ha den lett tilgjengelig. Husk at spesialbagasje må sjekkes inn og leveres i skranken minimum én time før avgang. 

Reisedokumenter. I Norwegian-appen har du god oversikt over alle reisedokumentene når du er på farten og med den kan du også sjekke inn, bestille mer bagasje, eller kjøpe Fast Track.  

Ha strøm på telefonen. Sørg for å ha nok strøm på telefonen eller nettbrettet ditt slik at du kan vise frem de dokumentene du behøver for å passere effektivt gjennom innsjekk, sikkerhetskontrollen og videre på reisen. Noen liker også ha med reisedokumenter i papirversjon.  

Her kan du lese mer om hvor mye bagasje som tillatt og hvordan bagasje kan beskyttes på reisen samt det å reise med medisinsk utstyr, dyr, eller med spesialbagasje. 

På flyplassen 

Oppmøte. Vær ute i god tid. Det er mange på reise i julen og det kan være travelt på flyplassen. Det betyr at tiden det tar å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen kan være lengre enn det man er vant med. 

Effektiv innsjekking. Den mest effektive innsjekkingen gjør du via Norwegian-appen eller ved bruk av selvbetjente innsjekkingsautomater på flyplassen og benytte bagasjeinnleveringen der dette er tilgjengelig. Norwegian åpner vanligvis for innsjekk 48 timer før avreise, og dette kan gjøres i Norwegian-appen.  

Bagasjeinnleveringstjenesten (Bag drop). Bag drop åpner vanligvis tidlig om morgenen og er åpent hele dagen. Ikke alle flyplasser tilbyr denne tjenesten, så sjekk med den flyplassen du skal reise fra for mer informasjon.  

Ombordstigning. På boardingkortet står det om du skal gå om bord i gruppe A, B eller C. Ved å følge anvisningen fra personalet bidrar du til at ombordstigningen blir så behagelig og rask som mulig. 

Velkommen om bord 

Reisende har ulike ønsker og behov, og de som jobber i luftfarten er opptatt av at hver og én får gode reiseopplevelser. Har du spørsmål om noe under flyturen, er det bare å ta kontakt kabinbesetningen.  

Det er mange på reise denne måneden. Noen reiser mye og er veldig rutinerte, mens andre sjelden tar fly eller kanskje er ute og reiser i luften for første gang. Vis litt ekstra hensyn til de rundt deg, så blir reisen hyggelig for alle sammen.  

Velkommen om bord og god jul!

Emner

Kontakter

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Kun for presse: Tlf: 815 11 816 / E-post: press@norwegian.com

Pressekontakt Kundehenvendelser skal rettes til 815 21 815 eller norwegian.no/hjelp-og-kontakt/ Kundehenvendelser: Klikk her for kundeservice eller ring 815 21 815
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er det største norske flyselskapet, og et av Europas ledende lavprisselskaper med rundt 4500 ansatte. Selskapet tilbyr et omfattende rutenett mellom de nordiske landene og destinasjoner i Europa.

Siden oppstarten i 2002 har mer enn 300 millioner passasjerer fløyet med Norwegian. Norwegians viktigste oppgave har alltid vært å tilby rimelige flybilletter til alle og å la folk fly med mer valgfrihet på reisen.

Norwegian er en pådriver for bærekraftige løsninger og grønn omstilling i luftfarten. Selskapet har som mål å redusere CO2-utslippet med 45 prosent innen 2030. Derfor fornyer selskapet flyflåten, løfter frem bærekraftig flydrivstoff, reduserer og gjenvinner avfall og bruker vær- og vinddata for mer effektive flyvninger som sparer drivstoff. Norwegian ønsker å være det mest bærekraftige valget for passasjerene.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway