Gå videre til innhold
Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian og Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.
Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian og Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

Nyhet -

Norwegian gir ansattjulegaver til UNICEF

Norwegian har vært UNICEFs signaturpartner i mer enn 15 år. Partnerskapet innebærer blant annet at Norwegian bidrar med humanitære aksjoner, innsamlingsaksjoner og donasjoner fra kunder. I tillegg har Norwegian tradisjon for å gi sine ansattjulegaver til en verdi av 300 000 kroner til UNICEF.

I november i fjor fornyet Norwegian og UNICEF partnerskapet med tre nye år. Siden 2007 har selskapet sammen med sine kunder og ansatte bidratt med nærmere 57 millioner kroner til UNICEF.

— Samarbeidet med UNICEF betyr mye for oss i Norwegian, og vi ser at det skaper mye stolthet og engasjement blant våre kollegaer. Hvert år siden 2007 har alle i Norwegian sagt seg villige til å gi sine julegaver til UNICEF i form av frie midler. I år vil pengene bli brukt til å kjøpe Verdensgaver hos UNICEF, sier Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Norwegian-ansatte får Verdensgaver

UNICEF oppfordrer bedrifter og privatpersoner til å kjøpe Verdensgaver i julegaver i år. Gavene skal hjelpe barn i nød og består blant annet av rent vann, varme pledd, nødmat eller skole- og undervisningsmateriell. For å støtte oppunder UNICEFs kampanje velger Norwegian å kjøpe Verdensgaver fra UNICEF, såkalte "gaver med mening" i år, som betyr at de ansatte er med på å gi barn gaver de trenger for å overleve.

— Det at de ansatte i Norwegian ønsker å gi sine julegaver til UNICEF i form av Verdensgaver i år, er vi utrolig takknemlige for. I tillegg til at dette bidraget vil hjelpe flere tusen barn som trenger det, håper vi at engasjementet og ansvaret Norwegian viser kan inspirere andre bedrifter til å gi Verdensgaver til sine ansatte til jul i år også, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

I forbindelse med at de ansatte i selskapet får julegaver fra verdensbutikken, har flere Norwegian-ansatte delt sine tanker om samarbeidet. Her kan du lese artikkelen og intervjuene.

Norwegian-passasjerer har donert 4.5 millioner kroner i år

Siden 2015 har Norwegians passasjerer hatt valget om å donere et beløp til UNICEF ved kjøp av flybilletter, og hittil i år har selskapets kunder bidratt med over 4.5 millioner kroner.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway