Gå videre til innhold
Flere velger å legge ferien til Italia denne sommeren.
Flere velger å legge ferien til Italia denne sommeren.

Nyhet -

Norge + Italia = Sant!

Aldri før har Norwegian hatt flere direkte flyvninger til og fra reisemål i Italia. I fjor sommer økte antall passasjerer til og fra Italia med nær 40 prosent sammenlignet med året før, og trenden viser en fortsatt økning. Ifølge Statistisk sentralbyrå har det aldri tidligere kommet flere italienske turister Norge, og selv om flest italienere finner veien til Norge om sommeren, har det vært en oppgang i vinterturismen de siste årene.

– Italia byr på alt fra pulserende storbyer, koselige landsbyer med tilhørende historie og kulturtilbud, til strender og bukter med krystallklart vann og sandstrender langs og i Middelhavet. I sommer flyr vi 14 ruter mellom Norge og Italia, og det inkluderer ruter fra Bergen, Stavanger og Oslo, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Ifølge rapporten Statistisk sentralbyrå referer til, har det aldri tidligere vært flere italienere som finner veien til Norge for å feriere. Seks av ti kommer om sommeren, men i fjor økte antallet som vil oppleve Norge, og særlig Nord-Norge med vinterstemning og nordlys, med omkring 40 prosent i enkelte av vintermånedene. Ifølge undersøkelsen er det kulturopplevelser italienere først og fremst tiltrekkes av, etterfulgt av naturopplevelser.

Økt etterspørsel og nye ruter

Med økt etterspørsel og flere flyruter, økte antall passasjerer til og fra Italia med nær 40 prosent hos Norwegian fra 2022 til 2023. Så langt i år ligger salget av flybilletter nær ti prosent over fjoråret på samme tid.

– I dag gjør vi første flyvning fra Stavanger til Bergamo, og med de tre nye rutene vi åpnet i fjor, flyr vi nå direkteruter til Roma, Venezia, Sicilia, Sardinia, Napoli, Milano, Pisa, Verona, Bergamo, Bari og Bologna. Det er med andre ord gode muligheter til å få en smak av verdens beste pizza og iskrem i sommer, sier Maursund.

Dette er Norwegians ruter til Italia i sommer

Fra Stavanger Lufthavn til Bergamo, med første flyvning 18. mai.

Fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Milano/Bergamo, Bologna, Bari, Roma, Milano/Malpensa, Napoli, Pisa, Venezia, Verona, Olbia på Sardinia, Catania på Sicilia.

Fra Bergen Lufthavn til Bergamo og Roma.

Norwegian flyr også ruten mellom Tromsø og Milano/Bergamo som en del av vinterprogrammet.

Her kan du søke frem flyreiser til Italia

Tallene fra Statistisk sentralbyrå stammer fra rapporten «Turistundersøkelsen Summer 2023» av Visit Norway / Statistisk sentralbyrå. Turistundersøkelsen (visitnorway.com).

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Pressesjef +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian

Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway