Gå videre til innhold
Med sportsutstyr på reisen i vinterferien

Nyhet -

Med sportsutstyr på reisen i vinterferien

Drømmen om høyere fjell eller grønnere gress er allestedsværende for ski- og golfentusiaster, og i vinterferien benytter mange muligheten til å drive med favorittsporten. Her er informasjon om hva som gjelder for spesialbagasjen når den skal være med å fly Norwegian.

Selv om det er lett å få med sportsutstyret på reise, er det viktig å forberede reisen og utstyret som skal med.

Aller viktigst er det å pakke utstyret i solid og beskyttende emballasje for å unngå skader på det som skal sendes. Deretter må bagasjen merkes godt med navn og telefonnummer (husk retningsnummer) både inn- og utvendig. Spesialbagasje skal leveres inn minimum én time før avgang, og ofte skal det leveres på annet bagasjebånd enn der koffertene leveres. Beregn god tid, gjerne mer enn én time, for å være trygg på at alt kommer med og for å unngå forsinkelser.

Husk også dette:

 • Sjekk at utstyret er innenfor størrelses- og vektgrensene.
 • Har du forhåndsbetalt kan du sjekke inn på automatene og deretter gå direkte til skranken for innlevering av spesialbagasje.
 • Pass på at emballasjen er lukket slik at ingenting faller ut.
 • Tegn reiseforsikring for verdigjenstander og skjøre gjenstander.
 • Unngå å ta med noe som ikke er tillatt av sikkerhetsgrunner.
 • Vær ute i god tid.

Spesialbagasje kan legges til når man bestiller flybilletter.

Bagasjeregler for skiutstyr:

 • Maks 23 kg
 • Du kan ta med én ski- eller snowboardbag og én mindre bag til et par ski- eller snowboardstøvler, med en samlet vekt på 23 kg. Disse kan kun inneholde relevant ski- eller snowboardutstyr. (Skiklær må legges i vanlig innsjekket bagasje).
 • Pris for spesialsending av ski eller snowboardutstyr (maks 2 kolli og 23 kg) er 350 kroner når betaling gjøres via nettsidene i forkant, alternativt 600 kroner om betaling foregår på flyplassen direkte.

Bagasjeregler for golfutstyr

 • Maks 23 kg (maks ett kolli per passasjer).
 • Pris for spesialsending av golfbag er 350 kroner når det gjøres via nettsiden i forkant, alternativt 600 kroner om betaling foregår på flyplassen direkte. Man betaler for hvert enkelt kolli hver vei av reisen.

Spesialbagasje kan også være sykler, fiskestenger og for eksempel surfebrett. Her finner du mer informasjon om spesialbagasje

Har du ennå ikke bestemt deg for hvor du vil legge vinterferien finner du inspirasjon her

Priser er per 10. februar 2023.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kun for journalister

Kun for journalister

Pressekontakt Pressekontaktene kan ikke svare på kundehenvendelser 815 11 816
Eline Hyggen Skari

Eline Hyggen Skari

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 92 42 77 19
Esben Tuman

Esben Tuman

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 90 50 84 00

Norwegian

Norwegian er et ledende nordisk luftfartskonsern med hovedkontor på Fornebu i Bærum. Selskapet har over 8 200 ansatte og eier to av Nordens ledende flyselskap: Norwegian Air Shuttle og Widerøes Flyveselskap. Widerøe ble kjøpt av Norwegian i 2024, med mål om å tilby kundene sømløse reiser på tvers av flyselskapenes rutenettverk.

Norwegian Air Shuttle har rundt 4 700 ansatte og tilbyr et omfattende rutenett som knytter de nordiske landene til populære destinasjoner i Europa. I 2023 hadde Norwegian over 20 millioner passasjerer og en flåte på 87 Boeing 737-800 og 737 MAX 8-fly.

Widerøes Flyveselskap er Norges eldste flyselskap og har mer enn 3 500 ansatte. Selskapet opererer hovedsaklig kortbaneflyplassene i Distrikts-Norge, og flyr mange anbudsruter i tillegg til sitt eget kommersielle nettverk. I 2023 hadde Widerøe 3,3 millioner passasjerer og en flåte på 48 fly: 45 Bombardier Dash-8- og tre Embraer E190-E2. Widerøe Ground Handling håndterer bakketjenester på 41 flyplasser i Norge.

Norwegian-konsernet er en pådriver for bærekraftige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere egne utslipp. Blant flere initiativer, er investering i produksjon og bruk av fossilfritt flydrivstoff (SAF) den største satsningen. Norwegian ønsker å bli det bærekraftige valget for passasjerene og bidra til grønn omstilling av luftfarten.

Norwegian
Oksenøyveien 3
1366 Lysaker
Norway