Open skies
Følg Norwegian

Bergens halehelt, Geirr Tveitt, pryder Norwegians nyeste fly

Nyhet   •   jul 06, 2012 13:32 CEST

Geirr Tveitt (1908-1981) klatret til topps i bergensregionens haleheltvalg. Han var en av Norges mest markante komponister på 1900-tallet og skrev klaverkonserter, balletter, operaer, verk for kor og orkester og sanger som i dag er blitt allemannseie. 

Tveitts datter, Gyri, var på Gardermoen under folieringsprosessen sammen med sin nevø Ingmar og ektemann Poul Bækkvang, som er en pensjonert flykaptein fra Norwegian. De syntes det var en meget spesiell opplevelse:

- Det var veldig rørende og stort å se bildet i et slikt enormt format. Det var jo også fantastisk at han gikk av med seieren, sier Tveitt. 

Tveitt forteller at mottoet som ble brukt var "La oss få 'Vi skal ikkje sova burt sumarnatta' opp over 30.000 fot". Hun synes det er spesielt morsomt at Geirr Tveitt vant med så mange enkeltstemmer fra hele landet siden han ikke hadde en stor organisasjon bak seg.

Imponerende folieringsprosess

Tveitt skryter også av folieringsprosessen på Gardermoen:

- Det var svært interessant å få være med på folieringen og stort å se hele prosessen med egne øyne. Det er solide saker - bildet skal jo tåle så store temperaturforskjeller, sier Tveitt.

Les også: Dette er Norwegians nye halehelter