Open skies
Følg Norwegian

Norwegian planter titusenvis av trær for miljøet

Nyhet   •   okt 18, 2017 16:48 CEST

Norwegian har lansert et nytt miljøinitiativ: «Plant for the Planet». I samarbeid med organisasjonen Global Climate Institute vil selskapet plante 7 000 trær i England og Spania, ett tre for hver av Norwegians medarbeidere globalt. Senere i år vil Norwegian plante titusenvis av trær i andre deler av verden. - Initiativet vil gi et bærekraftig resultat, sier Global Climate Institute.

Norwegian er opptatt av å redusere utslippene fra luftfarten, og bidrar til betydelige kutt gjennom en moderne flyflåte. Selskapet har nå lansert nok et miljøinitiativ med «Plant for the Planet». Initiativet ble lansert i den engelske byen Oxford, hvor flyselskapets London-baserte medarbeidere stod for plantingen av de første trærne. 

- Gjennom Norwegians moderne flyflåte bidrar vi betydelig til å redusere utslippene fra luftfarten. Vi ønsker å gjøre enda mer for miljøet, og på sikt vil det nye treplantingsprosjektet påvirke miljøet positivt. I første omgang planter vi ett tre for hver av konsernets medarbeidere, og vi vil senere i år følge opp med planting av titusenvis av trær i andre deler av verden. Vi gleder oss til å involvere flere kolleger og fortsette dette meningsfylte arbeidet fremover, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Et av verdens første flyselskap som planter trær
Norwegian er et av de første flyselskapene i verden som engasjerer seg i et slikt treplanting-prosjekt.

- Vi er utrolig glade for det nye samarbeidet med Norwegian og stolte av at selskapet har valgt Global Climate Institute som sin partner. Sammen med Norwegian har vi funnet prosjekter både i England og i Spania som tilfredsstiller kravet om et bæredyktig sluttresultat. Det en stor inspirasjon å se hvordan Norwegians medarbeidere selv har ønsket å plante disse trærne og helt konkret tatt saken i egne hender. Men dette er bare begynnelsen på et viktig samarbeid, sier prosjektleder Morten E. Jensen i Global Climate Institute. Norwegians miljøtiltak

Norwegians målsetning er å bidra til å gjøre luftfarten CO2-nøytral innen 2050. Den viktigste faktoren et flyselskap kan bidra med for å redusere utslipp, er ved å investere i nye fly. Norwegian har en av verdens yngste flyflåter med en gjennomsnittsalder på bare 3,6 år. 

Les mer om Norwegians miljøtiltak her.

Les mer om Global Climate Institute her.

Kontakt for pressen:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816